Comwell Hotels laver ny rekordomsætning

Den danske hotelkæde kommer ud af 2017 med en rekordhøj omsætning på 895 mio., hvilket er 37,5 mio. kr. mere end året før og den højeste omsætning i koncernens historie.

Comwell har i dag offentliggjort resultatet for 2017 og kan præsentere en historisk høj omsætning. Årsregnskabet for 2017 viser, at den danske hotelkæde fortsat er i vækst. Med en omsætning på 895 mio. kr. mod 857,5 mio. kr. i 2016, har koncernen opnået en omsætningsfremgang på 4,4%. Resultatet før skat er på 11,5 mio. kr. mod 16,3 mio. kr. i 2016, og er lavere end forventet og specielt påvirket af integrationen af en virksomhed tilkøbt i december 2016 samt store investeringer i flere renoveringsprojekter.

Koncernchef, Peter Schelde, glæder sig over regnskabet trods en smule tilbagegang i resultatet:
”Set i lyset af de markante investeringer, samt omlægninger vi har måtte foretage i Centralværkstedet og Smedien, er vi tilfredse med resultatet. Investering i fremtiden koster, og vi har i 2017 investeret mere end 50 mio. kr. i regulære forbedringer på vores hoteller. Vi udvikler hele tiden nye måder at afholde møder på, og vi tror på, at vi med nye tiltag og koncepter vinder markedsandele,” siger Peter Schelde. 

Comwell lancerede i 2017, som de første herhjemme, såkaldte Co-Work områder, hvor gæster gratis kan holde uformelle møder på alle hoteller. Samtidig indgik koncernen samarbejder med anerkendte forskere i udviklingen af nye koncepter, innovative læringsværkstøjer og atmosfærefyldte rammer. Men omsætningsfremgangen er og bliver medarbejdernes fortjeneste, mener Peter Schelde.

”Den rekordhøje omsætning skyldes først og fremmest vores mange dygtige medarbejdere. Kernen i vores produkt er vores medarbejdere, der hver dag gør en forskel for vores gæster og hinanden. Vi investerer også i uddannelse af mange dygtige elever, som gør et fremragende stykke arbejde, og som år efter år vinder priser. De er ikke alene med til at give os gode input, de tiltrækker nye og engagerede medarbejdere, hvilket der er brug for i vores branche,” siger Peter Schelde.

Omlægning til bæredygtig drift på tværs af alle processer
Ud fra et ønske om at reducere Comwells miljømæssige påvirkning, blev der i 2017 arbejdet intensivt med at omlægge hotelkædens processer. I 2017 gik Comwell fra 5% til 50% økologi på blot fire måneder, hvorfor Comwell opnåede Det Økologiske Spisemærke i bronze og blev belønnet med Årets Økopris 2017. Comwell sendte i 2017 flere end 250 medarbejdere på bæredygtighedsuddannelse. 

Comwell ekspanderer i de kommende år
Som et led i Comwells overordnede strategi, er der i 2017 indgået aftale om etablering af et Comwell-hotel i Nordhavnen i København. Hotellet vil med sine knap 500 værelser blive Comwells største hotel og åbner for gæster i sensommeren 2020. I Aarhus er der sammen med bygningsejeren iværksat en lokalplansproces med henblik på at udvide det nuværende hotel med +200 værelser, flere mødelokaler og en udvidelse af restaurantfaciliteterne. Det nye Comwell Aarhus forventes at åbne i 2021.

Danmarks bedste mødekoncept
Comwell er et af landets foretrukne møde- og konferencehoteller, når man spørger de store virksomheder og organisationer. Igen i år var Comwell nomineret til to af de store branchepriser – nemlig ”Bedste mødekoncept” og ”Bedste service”. Kåringen fandt sted i februar 2018 på Møde- og Eventmessen og blev bedømt af kursus- og mødearrangører fra hele landet. Comwell vandt begge priser, og det er således 4. år i træk, at Comwell vinder prisen for ”Bedste mødekoncept”.

”Vi er umådelig stolte over den anerkendelse, som disse priser symboliserer. Vores kunder viser os en uvurderlig tillid, der samtidig fortæller os, at vores koncepter er på forkant med udviklingen,” tilføjer Peter Schelde.

Årets resultat i hovedtal
Comwell a-s driver konference- og spahoteller i Skandinavien – 15 i Danmark og to i Sverige + Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Med BC Hospitality Group, København, samarbejdes der om driften af Comwell Conference Center Copenhagen, der med 54 mødelokaler er ét af Danmarks største konferencecentre. 

Comwell-koncernen har i alt 2348 værelser og 971 medarbejdere.

Omsætning 895,0 mio. kr. mod 857,5 mio. kr. i 2016
Resultat før skat +11,5 mio. kr. mod +16,3 mio. kr. i 2016 
Resultat efter skat +6,7 mio. kr. mod +10,4 mio. kr.
Koncernens egenkapital er på 228,8 mio. kr. med en soliditet på 47,6%.

Der afholdes generalforsamling den 8. maj 2018 kl. 14:00 på Comwell Middelfart.

For yderligere information eller interviews – kontakt venligst undertegnede.

Med venlig hilsen
Simon Verheij
PR- og kommunikationsansvarlig
Comwell Hotels
T. +45 3010 8244 / M. sive@comwell.dk