Comwell Kellers Park fylder 10 år

Et af Danmarks mest betagende konference- og spahoteller, Comwell Kellers Park ved Vejle Fjord, fylder 10 år. Men det er ikke kun den storslåede udsigt og den omkringliggende natur, der tiltrækker gæster fra ind- og udland. Områdets historiske vingesus er stadig en del af oplevelsen. Pressen inviteres derfor til rundvisning i anledningen af jubilæet.

Myten fortæller, at da læge Christian Keller i slutningen af det 19. århundrede en dag sejlede på Vejle Fjord og kiggede op imod Brejning, kaldte han det "det skønneste i Danmark". Han havde længe gået med et ønske om at finde det perfekte sted til at opføre en institution for udviklingshæmmede.

Til sit behandlingshjem ville han have smuk natur, nærhed til vandet og niveaudeling. Til at tegne alle områdets bygninger og en naturpark valgtes professor Vilhelm Klein, som søgte sin inspiration i den italienske og franske renæssancestil. Bygningerne skulle udstråle harmoni, ro og regelmæssighed i smukt samspil med naturen, og det er til fulde lykkedes. De Kellerske Anstalter blev opført fra 1898-1901 og skabte en masse, lokale arbejdspladser. 

Anstalten havde plads til 600 patienter, hvor de rige måtte betale for anbringelse, mens de mindre bemidlede og fattige kunne søge ophold med tilskud. Antallet af patienter voksede kolossalt med årene frem til lukningen i 1980.

Et stykke danmarkshistorie slutter

Åndssvageforsorgen benyttede de smukke bygninger fra 1901 til 1980, hvor særforsorgen imidlertid blev lagt ud til kommuner og amter. I de 80 år har mange mennesker levet deres liv her. Stedet var en selvforsynende lille verden med landbrug, frugtplantager, værksteder, strikkeri og vaskeri. Christian Keller var institutionens leder i hele sin tid og tituleredes Professoren.

I årene efter udflytningen i 1980 lå de smukke bygninger og ventede, og i en periode husede de flygtninge. I 2002 fik projektudvikler Dan Brockdorff, Urup Developments, ideen til et livsstilsområde med mange attraktioner. Helse, hotel, kunst, golf, marina, boliger - den bygningsmæssige udstråling og den enestående beliggenhed gjorde et stort indtryk. Det var arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen fra Århus, der forestod moderniseringen af områdets mange, fine bygninger. 

Et spa- og konferencehotel omgivet af historiens vingesus

Comwell Hotels overtog den del af De Kellerske Anstalter, der tidligere husede Asylgården, hvor der var særskilte afdelinger for mænd, kvinder og børn samt et sygehus.

Da Comwell i slutningen af 00'erne overtog bygningerne, havde tidens tand sat sit præg. Bygningerne blev derfor gennemrenoveret, men det var vigtigt for Comwell, at så meget af den originale indretning blev bevaret. Derfor kan man i dag stadig opleve de originale trapper, hemmelig gange og små kamre.  

Under renoveringen blev der tilføjet en ekstra fløj, der indeholder 20 værelser samt tilbygning af 2.500 m2 i to bygninger, der forbinder hele hotellet og indeholder store mødelokaler og AquaSpa. Samtidig bad Comwell den danske maler, Frederik Kløve Jacobsen, om at male 130 malerier, der skulle pryde værelser, restaurant og fællesarealer. 

Comwell Kellers Park åbnede den 18. februar 2008 - og der var officiel åbning den 24. februar i overværelse af 3.000 gæster. 

Kom på særlig rundvisning for pressen

I anledningen af 10-års jubilæet inviterer vi journalister og fotografer til at kigge forbi og til en individuel rundvisning på Kellers Park. Her er der gode muligheder for en spændende reportage, betagende fotos og sjove anekdoter. Tilmelding kan ske til undertegnede. 

Fakta om Comwell Kellers Park:

" Comwell Hotels overtager i 2008 dele af De Kellerske Anstalter og ombygger det til hotel

" 18. februar 2008 - Comwell Kellers Park slår dørene op

" Kellers Park er på ca. 15.000 m2

" Hotellet rummer i dag: 134 værelser, stort inden- og udendørs spaområde, flere møde- og konferencerum, restaurant, bar og brasserie


Med venlig hilsen

Simon Verheij

PR- og kommunikationsansvarlig / Comwell Hotels

T. +45 3010 8244 / M. sive@comwell.dk Om Comwell Hotels

Comwell Hotels er en kæde af hoteller i Danmark og Sverige. Comwell introducerede mødekonceptet i Danmark i 1969, dengang under navnet Scanticon, og i 1992 åbnede Comwell sit første spahotel i Danmark. Comwell driver i alt 15 hoteller i Danmark og 2 hoteller i Sverige samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Desuden samarbejder koncernen med BC Hospitality Group om Comwell Conference Center Copenhagen. Koncernen er dansk og hovedsagelig ejet af Nic Christiansen Invest. Få mere information om Comwell på comwell.dk