Comwell vil udvide med ny, ikonisk bygning i Aarhus

Efterspørgslen på værelser og møder på Comwell Aarhus er så stor, at Comwell Hotels ønsker at udvide hotellet med en ny, ikonisk bygning. Udvidelsen rummer 198 værelser, sky bar, restaurant og flere mødefaciliteter. Bygningen kommer til at ligge i forlængelse af det nuværende hotel i Aarhus City Tower. Ved opførelsen etableres der en ny og urban plads, der vil forbinde hotellet med Centralværkstedet og det nye boligområde Frederiks Plads, og oveni kommer der en gangbro over banelegemet, der skal forbinde området med det centrale Aarhus. 

Det er gået stærkt for den danske hotelkæde, Comwell Hotels, siden de rykkede ind i Aarhus i 2014. Med en central placering, en moderne indretning af HAY og sidenhen overtagelse af de unikke og historiske møde- og selskabslokaler i Centralværkstedet og Smedien, har Comwell Aarhus oplevet en stor efterspørgsel og en høj belægningsprocent.

Derfor har hotelkæden fremsendt et forslag til Aarhus Kommune til en udvidelse af det nuværende hotel. Forslaget består af en 15 etager høj og ikonisk tilbygning formet som en trekant med organiske, runde hjørner. Udvidelsen rummer 198 nye værelser, mødefaciliteter og restaurant. På de øverste to etager etableres der selskabslokaler, lounge og en sky bar, hvor man kan nyde en storslået udsigt over byen. Samtidig etableres der en gangbro over banelegemet, så hotellet forbindes med det centrale Aarhus. 

Koncernchef, Peter Schelde, glæder sig til den kommende lokalplan:

"Vi er meget glade for den måde, vi er blevet modtaget på i Aarhus, siden vi åbnede Comwell Aarhus i 2014. Vi har gennem hele forløbet haft et fantastisk samarbejde med ejendommens ejer, familien Lorenzen, der også har givet os tilsagn på, at ville stå bag opførelsen af udvidelsen.   En udvidelse af det nuværende hotel vil ikke alene tilføre den nye bydel omkring banegården en arkitektonisk, smuk bygning men også en urban plads, som kommer til at samle området mellem Centralværkstedet og Frederiks Plads, hvor man kan nyde byens pulserende liv. Vi oplever en stigning i antallet af forretningsgæster på Comwell Aarhus, og sammen med den øgede opmærksomhed, som Aarhus velfortjent oplever i disse år, ser vi potentiale og udviklingsmuligheder i det forslag, vi er kommet med. Både for byen, området, hotellet og fremtidige arbejdspladser. Så vi ser frem til den kommende lokalplan for området og et fortsat godt samarbejde med Aarhus Kommune." 


Bygning bliver nyt kendetegn for området

Det er det danske arkitektfirma, Arkitema Architects, der står bag tegning af den ikoniske bygning, og som en naturlig tilføjelse kommer den til at vokse ud af den eksisterende base. En glasforbindelse på første sal binder de eksisterende hotelfunktioner sammen på tværs og skaber nye opholdsterrasser. Hvor den eksisterende bygning er stram og skarp i sit udtryk, arbejder den nye bygning med afrundede kanter og en tredimensionel facade. Facaden vil understrege bygningens dynamiske former og samtidig medvirke til at bryde vinden fra vest, så der skabes mulighed for ophold i hjertet mellem de to bygninger. På toppen vil en bar lyse som en lanterne og tilbyde en af byens bedste udsigter. 


Fakta om udvidelsen:

Arkitektfirma - Arkitema Architects

Entreprenør - KPC

Størrelse - 11.000 m2

Antal etager - 14

Antal værelser - 198

Desuden - Konference- og mødefaciliteter, udvidelse af restaurant, sky bar, lounge, selskabslokaler, 

P-kælder 

Pris - Et trecifret mio. beløb

Finansiering - Hans Lorenzen 

Forventes færdig i - Hvis lokalplanen vedtages - 2021