Borupgaard får Danmarks første Brechelbath

Som de første i Danmark kan Comwell Borupgaard tilbyde Brechelbath som en del af deres spabehandlinger. Brechelbath er en mere end 200 år gammel behandlingsform og stammer fra Bayern. Det særlige urtedampbad med gran, hør eller pinjetræsspåner er mentalt stimulerende og øger koncentrationen.

Det landlige urtedampbad fra Alpeområdet er en mere end 200 år gammel behandlingsform, hvis navn (Brecheln) er et bayersk ord, der betyder at bryde og stammer fra brud af hør eller hamp. Her blev hørstænger tørret ved tør varme og dampet i de såkaldte Brechel-hytter. Under tørrings- og dampsessionerne hændte det, at der blev tilsat urter, hvilket skabte en vidunderlig duft og et dejligt indeklima. 

Med denne gammel landmandskultur har Kurland udviklet en moderne wellness-behandling, som nu kan opleves for første gang herhjemme på spahotellet Comwell Borupgaard i Helsingør. 

Mentalt stimulerende – sommer og vinter

Brechelbath er et urtedampbad med mild, fugtig varme og langsomt stigende temperatur. Det træbelagte rum stemmer overens med de oprindelige Brechel-hytter. 

Brechel-ovnen i midten er centrum for badet, hvor dens kobberkrone er fyldt med aromatiske grankviste og grene. Hvert damskud frigiver mere af den vidunderlige duft. I saunaen er alt computerstyret, så dampen, når den dækker loftet, vil blive ført ned langs sidevæggene via kobberloftet og ned langs ryggen.

De friske grankviste på gulvet giver dig en blid zoneterapi. Temperaturen i saunaen har en behagelig luftfugtighed mellem 40-65 grader. Fugtigheden kan indstilles efter dine behov. Derfor er saunaen ideel til dig, der ikke klarer temperaturen i en standardsauna. 

Om vinteren dækkes gulvet i saunaen med gran og om sommeren af pinjetræsspåner. Begge dele er beroligende men også mentalt stimulerende, det øger koncentrationen, fremmer afslappende søvn og forbedrer fysisk og mental modstandsdygtighed. Men det er også den milde, afrundede, varme duft af fyrretræet, der gør det så attraktivt.

Luksuriøs spa og hotel i naturskønne omgivelser

Comwell Borupgaard er beliggende i Snekkersten ved Helsingør i det naturskønne Nordsjælland. Borupgaard er et smagfuldt mix af stilfulde herregårdsomgivelser og moderne bygninger og er omgivet af en smuk park. Hotellet har nogle af landets mest luksuriøse spafaciliteter, hvor man kan nyde AquaSpa med dampbad, relax sauna, pool og udendørs hottub – ligesom der tilbydes flere forskellige former for behandlinger.  

Et ophold på Comwell Borupgaard kan kombineres med en kulinarisk middag med fokus på økologi, eller man kan vælge en ”spa-dag” med frokost og adgang til spafaciliteterne.