Comwell introducerer nyt, bæredygtigt kaffekoncept

Efter en gennemgribende omstilling til bæredygtig hoteldrift – er Comwell Hotels nu klar til at introducere et nyt og bæredygtigt kaffekoncept i samarbejde med Brasil Kaffe Import. Konceptet indebærer også en særlig baristauddannelse til hvert af Comwells 15 hoteller i Danmark – hvilket er den første af sin art herhjemme. Comwell ønsker af løfte oplevelsen fra konventionel til økologisk kaffe og vil gøre op med ”træt kaffe” på en mødebuffet.

I forbindelse med implementeringen og indfrielsen af det økologiske spisemærke, hvilket Comwell tidligere på året modtog Årets Økopris for, har den bæredygtige hotelkæde indgået et nyt, strategisk samarbejde med Danmarks største kaffeimportør, Brasil Kaffe Import (BKI), der siden 1960 har importeret og solgt kaffe til én af verdens mest kaffeglade nationer – Danmark. Samarbejdet indebærer, at give gæsterne en bedre kaffeoplevelse og en helt ny uddannelse af hotelbaristaer.

Ny baristauddannelse er den første af sin art

I samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i København har Comwell Hotels udviklet en ambitiøs baristauddannelse, der ikke tidligere er set før i Danmark. Uddannelsen er en slags sommelieruddannelse inden for kaffe. Comwell uddanner én barista for hvert hotel, og de vil i dagligdagen få ansvaret for at sikre konceptet, kvaliteten og gæsteoplevelsen på hotellerne. De nye baristaer får også ansvaret for håndteringen og udvælgelsen af en økologisk signatur-te.

Da forretningsgæsten vil have fleksibilitet, kvalitet og økologi

For den professionelle gæst er forplejningen blevet en væsentlig del af den gode, inspirerende og kreative oplevelse i forbindelse med møder og konferencer. Derfor har Comwell Hotels udarbejde nye kaffestationer, hvor gæsten kan nyde friskbrygget og nøje udvalgt økologisk kaffe af høj kvalitet. Det skal erstatte de traditionelle kaffe- og tebuffeter med konventionel kaffe og te. På den måde er møde- og konferencegæsten ikke længere afhængig af en overordnet tidsplan. Det skaber mere fleksibilitet, og gæsten kan altid være sikker på, at kaffen er friskbrygget og økologisk. Alt sammen supporteret af en barista på hotellet.

Driftschef hos Comwell Hotels, René Dueholm Caspersen, fortæller om tankerne bag det nye, økologiske koncept:

”Kaffe er en knap ressource og klimaforandringer skaber enorme udfordringer for kaffebønderne. Tørke, manglende adgang til vand, kompetenceniveau, manglende kapitalindførelse er en del af de udfordringer, morgendagens kaffebranche står overfor. Derfor gør Comwell et proaktivt tiltag for at hjælpe med at sikre kvalitet og en bæredygtig forretning ude i nærområderne.”

Hotellernes møde- og konferencegæster kan fremover tage en kop økologisk kaffe på vej til, under og efter et møde, og man er også velkommen at tage en kop to go.

Salgschef fra BKI Foods, Max Nielsen, ser frem til at få økologien og gode råvarer i fokus på Comwell Hotels:

”Vi er glade for og stolte over vores samarbejde med Comwell. Som leverandør er det altid dejligt at komme endnu tættere på sine kunder og gå sammen om at udvikle på de gode idéer. Med økologien i fokus og de gode råvarer har vi sammen med Comwell udviklet et kaffekoncept, som vi mener, både vi og Comwell kan være stolte af. Kaffen er kommet i centrum og er blevet en bærende del af Comwells kommunikation, og det er vi utroligt glade for at kunne være en del af.”

Fakta om kaffe:

 • Kaffe stammer oprindeligt fra Etiopien
 • Kaffe blev kendt som drik omkring år 1000
 • Den første kaffe blev indført i Danmark omkring år 1665
 • I 1772 fik København sit første kaffehus
 • Et kaffetræ kan blive op til 10 meter i vild tilstand, men bliver beskåret til 2-4 meter som dyrket plante
 • Et kaffetræ er på toppen når det er mellem 20 og 25 år og kan blive op til 100 år.
 • Der er ca. 20 mio. mennesker beskæftiget i kaffebranchen verden over 


Fakta om BKI Kaffe økologisk:

 • Garantien for økologisk kaffe starter hos indianerne i Chiapaz i det sydlige Mexico
 • BKI Kaffe Økologisk kommer fra kaffefarme, hvor der i mindst 5 år hverken er anvendt sprøjtegifte eller kunstgødning
 • De økologiske kaffefarme kontrolleres af de mexicanske landbrugsministerium, som udsteder certifikat på hvert enkelt vareparti
 • I Danmark sker den videre bearbejdning under løbende kontrol fra Fødevareregionen


Fakta om Brasil Kaffe Import (BKI):

 • Grundlagt i 1960 af Svend Mathiesen
 • I begyndelsen importerede virksomheden kun råvarer fra Brasilien – deraf navnet Brasil Kaffe Import
 • I 2008 er virksomheden vokset til også at importere andre fødevarer og ændrer navn til BKI Foods a/s
 • Der kommer ca. 60-70 tons råkaffe ind på fabrikken om dagen
 • BKI Foods a/s producerer ca. 12.000 tons kaffe om året – svarende til 45 mio. poser kaffe / 2 mia. kopper kaffe