Comwell Aarhus imødekommer kraftigt voksende tendens

Ifølge innovationsbureauet Günes & Co. vil vi i fremtiden se mange flere iværksættervirksomheder. Det betyder, at en stor andel af den samlede arbejdsstyrke i højere grad vil være projektansatte og konsulenter. Den tendens mærker de allerede på Comwell Hotel i Aarhus, hvor efterspørgslen på åbne arbejdsområder, som kan benyttes til kortvarig arbejde eller uformelle møder, er stigende. Hotellet tilbyder derfor et coworking space, der kan benyttes af alle. Konceptet rulles ud på et udvalg af Comwells andre hoteller senere.   

Flere iværksættere og freelancere vælger caféer for at komme væk hjemmefra, når de skal arbejde. Udfordringen er ofte at finde plads, adgang til stikkontakter og internet. Trendforskere taler allerede om den kraftigst stigende tendens inden for arbejdsmarkedet i flere årtier. 

Det danske innovationsbureau Günes & Co. påpeger, at 40% af den amerikanske arbejdsstyrke i 2020 vil bestå af freelancere, projektansatte og små start-ups. Det har skabt en stigning i såkaldte coworking spaces – åbne mødefaciliteter der ligger centralt, har en uformel atmosfære og netadgang. Alene i årene 2012-2017 har der været en stigning i antallet af coworking spaces i USA på hele 900%.

Det har fået Comwell Aarhus til at re-designe en del af fællesområdet, så der nu er indrettet et inspirerende og behageligt arbejdsmiljø for hotellets egne gæster, lokale og andre, der kan bruge hotellet som deres kontor for dagen eller et uformelt møde.

Hoteldirektør på Comwell Aarhus, Flemming Poulsen, siger:

”Det fantastiske ved hele konceptet er, at det både løfter oplevelsen for de eksisterende gæster på hotellet og samtidigt appellerer til en stor gruppe mennesker, som måske ellers ikke ville være kommet ind på hotellet. Hoteller signalerer alt for ofte ”members only”. Hos os er budskabet altså ”velkommen ind!”.

Flere spaces på Comwell

Det nye coworking space på Comwell Aarhus er første skridt på vejen til flere af den typer områder på hotelkædens mange hoteller landet over. Her tilbydes der, udover et behageligt arbejdsmiljø, internet med den højeste hastighed, aviser og litteratur samt mulighed for mad og drikke. 

Ejeren af Günes & Co., Ahmet Günes, der har været rådgiver på det nye coworking space på Comwell Aarhus, glæder sig over, at hotelkæden ser muligheder i den stigende tendens.

”Businessgæster ønsker i stigende grad at befinde sig blandt ligesindede frem for at isolere sig på kontorer eller hotelværelser. Vores research i USA og Danmark har vist businessgæsters behov for et inspirerende og uformelt miljø, hvor de kan arbejde uforstyrret, netværke, slappe af og gøre klar til at performe. Med prototypen hos Comwell i Aarhus har vi derfor forsøgt at skabe de optimale arbejdsbetingelser for businessgæster uden for deres kontor og hjem. Vi vil bruge erfaringerne herfra til at udvikle det endelige koncept, som skal rulles ud på andre Comwell-hoteller,” siger Ahmet Günes.   

Driftsdirektør i Comwell Hotels, Peer Rysgaard, siger: 

”Størstedelen af vores gæster er jo professionelle gæster, hvor fleksibilitet i forhold til at kunne arbejde og holde møder er stigende. Vi kan se, at mange vælger at holde korte møder på hotellernes fællesområder, da det er praktisk i forhold til tid og lokation. Mange af vores hoteller har allerede oplagte områder, hvor man kan arbejde uforstyrret, nyde en kop kaffe og evt. spise en let frokost. Jeg tror, at mange vil finde det inspirerende, at sidde i et velindrettet, behageligt og uformelt arbejdsmiljø.”