Svensk Comwell hotel vinder prisen som årets spa 2016

Det svenske Comwell spa hotel, Varbergs Kusthotell, har fået et gevaldigt løft efter flere store istandsættelser henover det seneste år, og har samtidig formået at beholde både sjæl og tradition. Nu har det klassiske kyst- og spahotel vundet prisen som Sveriges Bedste Spa 2016.

Et klassisk kursted, fornyet med elegance. Sådan beskrives Varbergs Kusthotell i smukke Apelviken syd for Gøteborg, der netop har vundet prisen som Sveriges Bedste Spa. Det skete tirsdag den 9. august, da forlaget og mediebureauet Idé Imperiet i Stockholm, for 9. år i træk, kårede Sveriges Bedste Spa i forbindelse med Spa Awards 2016.

Det svenske Comwell hotel er da også helt unikt. Med kun 52 skridt til havet, et prisvindende køkken og spafaciliteter i særklasse er rammerne sat for en oplevelse, der er køreturen værd. 

Varbergs Kusthotell er det eneste sted i Sverige, hvor du finder et vaskeægte Thalassospa. Her er det store havvandsbassin fyldt med 32 grader varmt saltvand fra Kattegat, og der anvendes udelukkende havvand samt særlige alge- og mineralrige produkter i hotellets spabehandlinger. Året rundt er stedet et sansemæssigt mekka med bl.a. havvandsfyldte varmt- og koldtvandsbassiner og daglige saunagus arrangementer, som de modige afslutter ved at løbe ud på badebroen og hoppe i havet. Ro og harmoni prioriteres og kan let genfindes i den dejlige spahave med hængekøjer og solrig terrasse eller i de naturskønne omgivelser.

Det er dog ikke kun de fysiske rammer, der ligger til grund for sejren som Sveriges Bedste Spa. Juryen beskriver Varbergs Kusthotell med ordene ”En gang unik, altid unik. Et spa i tiden”, og den helhedsoplevelse bunder, ifølge hotellet selv, i den sjæl, der har været med kurstedet hele vejen: 

”Det, vores hjerter banker for hver dag, er at kunne skabe ærlige, skønne og ægte øjeblikke, der huskes og skaber værdi. Vi håber og tror på, at vores kærlighed til havet og passion for det gode, nærværende værtsskab kan mærkes og gør en forskel for vores gæster. Vi er stolte af at blive beskrevet som et spa i tiden, for det er præcis, hvad vi er – reelle og ægte. Kun 52 skridt fra havet”, siger Terese Asplund, Hoteldirektør på Varbergs Kusthotell.