Nordens bedste tjenerelev

Nordens bedste tjenerelev  

Til de nordiske mesterskaber for tjenerelever på Island den 7-8. april løb danske Maria Mønster Nielsen fra Comwell i Aarhus og Niels Buch Gormsen fra Gl. Skovridergaard med både æren og guldet for næsen af Norge og Sverige, der måtte slå sig til tåls med henholdsvis sølv og bronze.

Kun én måned efter at have vundet DM for tjenerelever, gjorde det østjyske makkerpar, Maria Mønster Nielsen og Niels Buch Gormsen, det igen. Til de nordiske mesterskaber på Island kom de selvsikkert igennem de forskellige discipliner i tjenerfaget og kørte sejren overbevisende i hus trods hård konkurrence fra især Norge og Sverige. 

”Jamen, de var bare lige ét skridt foran hele tiden”, siger Maria Mønster Nielsens chef, René Spindler Ousen, som er restaurantchef hos Comwell i Aarhus og fortsætter:

”Jeg var slet ikke i tvivl om, at de ville få en placering, for de gjorde det simpelthen så godt. Deres ambitioner var tårnhøje lige fra begyndelsen, og de formåede at holde et roligt og fokuseret øje på målet. Især Norge gav os kamp til stregen i slutspurten, men Maria og Niels var ganske enkelt det team, der lavede færrest fejl, og det endte med at blive kornet på vægtskålen. Så det var fuldt fortjent, og jeg er så pavestolt af dem begge to”, siger René Spindler Ousen.

Maria Mønster Nielsen bliver færdigudlært som tjener fra Comwell i Aarhus den 1. november 2017. Maria vil herefter uddanne sig videre til sommelier og derved specialisere sig i at vælge og servere de helt rette vine for gæsten – en disciplin som hun både brænder for, og som hun også var stærkest i til konkurrencen på Island.