Årets tjenerelev 2016

Spændingen var til at tage og føle på blandt både kokkeelever, tjenerelever, caterelever og receptionistelever til 7. udgave af den store FoodExpo messe i Messecenter Herning. I teams af to dystede de nemlig om at blive årets bedste i deres respektive fag. Maria Mønster Nielsen fra Comwell Aarhus gjorde dog et særligt indtryk på dommerne, og med et imponerende højt niveau landede hun titlen som Danmarks bedste tjenerelev 2016 sammen med sin makker, Niels Buch Gormsen fra Gl. Skovridergaard. Og dét er en pris, der vækker stolthed og glæde i baglandet.

“Først og fremmest er vi bare pavestolte over Marias indsats og over at have hende ansat her hos Comwell. Det er altid glædeligt, når vores ansatte får den anerkendelse, de fortjener. Hos Comwell har det ofte været vores kokke og kokkelever, som har hevet priser hjem, så det er virkelig en milepæl, at vi nu også begynder at slå de store restauranter på tjenerfronten”, siger Marias nærmeste leder, René Spinder Ousen, restaurantchef hos Comwell Aarhus.

Også Peer Rysgaard, Comwell Hotels kædens driftsdirektør, ser et stort potentiale for kædens tjeneruddannelse efter mandagens resultat.

”Trods vores størrelse tilbyder vi gode lærepladser, som man altså kan komme helt til tops med. Marias sejr kan forhåbentlig være medvirkende til, at endnu flere nye tjenerelever vil tænke på Comwell som et attraktivt uddannelsessted i branchen” siger Peer Rysgaard.

Videre til de Nordiske mesterskaber

Imens mandagens sejr så småt synker ind hos Maria Mønster Nielsen, så kan den smilende Comwell tjenerelev allerede begynde at glæde sig til nye eventyr. Udover den flotte guldmedalje, konfetti og ros fra kollegerne har Maria nemlig også vundet en plads ved de Nordiske Mesterskaber på Island til april. Her står den igen på borddækning, miks af cocktails og ikke mindst servering - og ud fra dommernes udtalelse, ja så tegner det lyst for årets tjenerelev.

”Det har været en fornøjelse. En rigtig, rigtig, stor fornøjelse”, lød det fra Kenneth Novak, overdommer i tjenerkonkurrencen.