Jeg sætter ansvaret for mine elever højt

Torben Sørensen, 36 år
Køkkenchef, Comwell KoldingJeg blev uddannet kok på Hotel Ebeltoft Strand i 1996, og har siden arbejdet en del steder, indtil jeg slog mig ned hos Comwell. Før gjorde de hyppige jobskifte livet lidt flyvsk, men med kone og to børn er jeg nået til et sted i mit liv, hvor det er rart at have begge ben plantet godt nede i mulden. 

Det handler om at skabe tillid 
Det betyder absolut ikke, at jeg keder mig - min hverdag er fyldt med udfordringer. Jeg er i dag køkkenchef, så jeg fungerer som tovtrækker, når en hektisk hverdag skal fungere. Derudover har jeg været så heldig at have været elevansvarlig, hvilket indebærer at holde styr på alt det praktiske omkring arbejdet i køkkenet, elevernes skoleophold, vagtplaner, udviklingssamtaler osv. I dag har vores souschef Kenneth overtaget rollen som elevansvarlig, men fordi jeg som køkkenchef stadig har det øverste ansvar taler han tit med mig, hvis der er noget særligt han har brug for at vende. På den måde er jeg så heldig stadig at være involveret i arbejdet med eleverne og det er noget jeg sætter højt.

Det allervigtigste er at få mine elever til at føle sig værdsatte. Jeg taler med dem løbende, hvis jeg kan mærke, at de hænger lidt med hovedet - for det handler ikke kun om det faglige. Hvis jeg oplever, at de kommer til mig når de har problemer føler jeg, at jeg gør det godt. Det er det personlige tillidsforhold mellem to personer, som giver så meget, og det tror jeg eleverne vil give mig ret i. Hvis Kenneth eller jeg kan give dem en ny synsvinkel eller forståelse, eller få dem til at nå hinanden indbyrdes, er vi nået langt. 

Mine elever skal føle sig stolte 
For et par år siden blev jeg nomineret til Årets Teamplayer og i den forbindelse var jeg til den årlige teamplayerdag i København sammen med nominerede fra de andre Comwell hoteller. Vi var bl.a. på rundvisning hos flere hoteller i hovedstaden, hvor vi fik et indblik i, hvordan de klarer deres hverdag. Ved at møde andre mennesker fra branchen fandt jeg ud af, hvordan de på konkurrerende steder ser Comwell. 

Jeg må indrømme, at det kom bag på mig, hvor godt et omdømme vi har. Jeg kan huske, at jeg på vej hjem i toget sad med en følelse af stolthed over at være en del af en anerkendt koncern. Den følelse prøver jeg at videregive til mine elever, for det er en stor motivationsfaktor i dagligdagen. En anden grund til den gode følelse var nok også, at jeg samme dag blev vinder af titlen som Årets Teamplayer. Jeg så det som et anerkendende skulderklap fra mine kollegaer, både til mig som medarbejder og som person. Det må være et bevis på, at det ikke er helt så ringe, det jeg går og laver.

Kok er noget man er
At mit job giver mig udfordringer, tillid og stolthed er en bonus. Det er alt sammen noget, der kommer oveni, at jeg absolut har fået indfriet mine forventninger til det at være kok. Jeg er meget glad for, hvad jeg laver, og det bliver man nødt til at være i vores branche. Mit motto er: Kok er ikke noget man bliver - det er noget man er! Jeg kan mærke, at det er det rigtige for mig, når jeg arbejder – både i weekender, på helligdage og når resten af familien er til fødselsdag. Hvis man ikke har det i sig, vil man hellere være alle andre steder – sådan har jeg det aldrig. Det er vigtigt og derfor gør jeg alt, hvad jeg kan for, at mine elever har det på samme måde.