Familien i centrum

Mirza Midzic
Tjener, Comwell Middelfart

Et indbygget service-gen blev udfordret
Da jeg startede som tjenerelev i Comwell Middelfart i 1999, havde jeg længe drømt om at servicere gæster bag en bar. Men som tjenerelev skulle jeg ikke ’bare’ stå bag en bar, og få gæsterne til at føle sig velkommen – jeg skulle rundt på hotellet, være iblandt gæsterne og yde en kanon service.

Selvom jeg har et indbygget service-gen og elsker at yde en god service, var det virkelig en udfordring, især også fordi det kun var 2 år siden, jeg var kommet til Danmark fra Bosnien. På trods af, at det personligt var en hård tid, så fløj tiden af sted, og det var virkelig en sejr, da jeg pludselig var udlært tjener.

Den rigtige hylde
Som udlært tjener var der ingen tvivl om, hvor jeg skulle slå mig ned. Jeg overvejede ikke engang at søge nye græsgange uden for Comwell. Det var der ingen grund til, for jeg følte mig simpelthen på den rigtige hylde, og det gør jeg stadig den dag i dag.

Jeg får stadig et kick, for hos Comwell får jeg som tjener lov til at levere den bedste service, mærke pulsen og travlheden når tallerkener kører, og det hele skal gå op i en højere enhed. Det er fedt!

Bonusfamilien
Samtidig med, at jeg elsker at yde den optimale service for gæsterne, både når der er tid til hygge, og når det skal gå rigtig stærkt, er mit job som tjener altid centreret omkring samarbejdet - og det elsker jeg! Mine kolleger i Comwell er simpelthen en så stor del af min hverdag. Vi arbejder så tæt, at de i dag er en slags ekstra familie for mig - en bonusfamilie.

Og det er ikke kun blandt tjenerne, også samarbejdet mellem kokke og tjenere kører bare på skinner. Hvis der er brug for en hjælpende hånd i restauranten, ja så hopper kokkene med glæde ud til gæsterne og serverer på livet løs. Og vi hopper ligeså nemt ud i køkkenet, hvis der er brug for det.

Det bliver også værdsat
Når alle hjælper hinanden, når der er brug for det, og yder en ekstra indsats, så fungerer det hele bare som det skal. Det er ikke bare en dårlig kliche, men det kommer virkelig til udtryk i dagens store, som små opgaver. Når vi som medarbejdere er glade, er gæsterne glade.

Jeg forsøger altid at yde det jeg kan, med et smil i baghånden. Det gør ikke engang jobbet hårdere, bare bedre, og man får sin indsats mange gange igen.

Fleksibilitet giver plads til familien
Fleksibilitet er et nøgleord i den måde arbejdet bliver tilrettelagt på. Der bliver taget hensyn til så mange af medarbejdernes ønsker som muligt, så det er langt fra et problem at få familieliv og arbejdsliv til at hænge sammen.

Det betyder rigtig meget for mig, da det der inspirerer mig mest, er min familie – ikke bare min bonusfamilie – men især min kone og mine to dejlige børn. For mig vil familien altid være nummer ét og så må karrieren komme i anden række. Det betyder ikke, at jeg ikke sætter pris på mit job, for det gør jeg i høj grad – jeg kunne ikke forestille mig at være andre steder! Det betyder blot at jeg er et rigtigt familiemenneske og det giver min arbejdsplads som tjener på Comwell Middelfart, mig også lov til at være.