Comwell

Comwell Care

Mad med omtanke – hele dagen

Comwells køkkenchefer har i tæt samarbejde med cand. scient i human ernæring Louise Meng udviklet et kost-koncept, der har fokus på sundhed og ernæring.

Vi kalder konceptet Comwell Care.

Med Comwell Care får kursister, møde- og konferencedeltagere, der ønsker at spise sundt, mulighed for at vælge særlige alternativer på morgen- og frokostbuffeten i alle Comwell hotellernes restauranter.

Konceptet bag Comwell Care retterne tager udgangspunkt i de 8 kostråd, Sundhedsstyrelsen anbefaler, og retterne er mærket med et lille Comwell Care-skilt, så de er lette at finde på buffeten

Historien bag Comwell Care

Der var mange kokke og køkkenchefer, der rullede med øjnene, da vi introducerede dem for idéen om at skulle lave sundere mad til vores gæster. 

De fleste sad med et semitilfredst ansigtsudtryk og armene over kors i låst forsvarsposition. De klassiske myter blev luftet kokkene imellem –  alt lige fra „det hører sig ikke til at servere kaninfoder“, til „det kan vi ikke byde vores gæster – når de nu endelig er på konference, så skal de også bare have lov til at spise 10 kager på en eftermiddag“, til „der er ingen af vores gæster, der overhovedet er interesseret i sund kost – de vil bare have det, de plejer“. 

Paraderne faldt, allerede samme eftermiddag, i takt med at vi snakkede om, hvad det betyder at lave sund mad og om de rammer, vi gerne ville danne om den sunde kost. Det handler nemlig hverken om at inddele gæsterne i et sundt og et usundt hold, om kaninfoder eller smagsforladt mad. 

For os er det utrolig vigtigt at forkæle vores gæster med den gode og spændende madoplevelse – hele dagen. Og så gør det jo ikke noget, at den samtidig er sund.

Filosofien 

Sund mad handler for os om gode, ærlige råvarer, om tilberedningsmetoder og allervigtigst – om den gode smag. Det tillader vores kokkeære os ikke at gå på kompromis med. Vi har fokus på det ærlige smagsindtryk. Det betyder at vi får maden til at smage af det, du forventer – og lige lidt mere til.

Vi arbejder altid ud fra filosofien om, at mad skal fornøje, mætte og give energi frem til næste måltid. Vi ved f.eks. hvor vigtigt det er for vores konferencegæster, at de er læringsparate og har fået tanket op efter en frokostpause. Hvis de får et tungt og fedt måltid, så dykker deres energiniveau allerede en time efter, de har spist. Med Comwell Care bliver vores gæster behagelig mætte, men ikke overmætte. På den måde er de stadig klare i hovederne – også senere på eftermiddagen.

I praksis betyder det bl.a. at vi komponerer vores retter, så vi har alle fem grundsmage repræsenteret på tallerknen. På den måde tilfredsstiller vi dine sanser – samtidig med din mave. Det er egentlig ren kemi. Vi ved nemlig, at et måltid opleves mere mættende, når alle fem grundsmage er repræsenteret.

Alle de andre gode tricks til masser af sund mad finder du i bogens opskrifter, 
som vi har valgt at inddele efter den daglige spiserytme. Lige fra den første energigivende morgenmad til aftenens søde punktum (der sandsynligvis er langt mindre sødt, end du er vant til). 
Vi tror nemlig på mad med omtanke – hele dagen.